top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNathalie

Het leven van een vetcel ...

Bij de geboorte heeft een baby ongeveer 10 miljard vetcellen. Dit aantal groeit langzaam naarmate je ouder wordt. Een persoon met een gezond gewicht en een BMI van 20 heeft ongeveer 10 tot 20 miljard vetcellen. Een toename in vetcellen kan komen als je langere periode meer calorieën binnenkrijgt dan je eigenlijk nodig hebt. In eerste instantie gaan deze vetcellen zich in volume toenemen. Wanneer de maximale grootte bereikt is, gaan de vetcellen zich delen.

Als je vervolgens weer veel gaat sporten en letten op je eten zal het gewicht weer gaan afnemen. De hoeveelheid vetcellen blijven echter net zo veel. De vetcellen nemen dus niet in hoeveelheid af, maar wel in volume. Vet bevriezen is dus de ideale manier om weer terug te werken naar de “normale” hoeveelheid in je lichaam.

Het verhoogde aantal vetcellen wat in deze periode bij is gekomen kan dus weer weggehaald worden door middel van cryolipolyse. Bij cryolipolyse wordt de huid vanuit de buitenkant van je lichaam eerst verwarmd en daarna gekoeld. Door het grote verschil van temperatuur “schrikken” de vetcellen onder je huid, dit wordt ook wel de thermische shock genoemd. Door het schrikken knapt de vetcel kapot. Dit klinkt misschien heel ernstig, maar is eigenlijk een natuurlijke geprogrammeerde celdood. Dagelijks sterven er cellen in je lichaam, die door de celdeling in balans blijft. Zo wordt een mens ook ouder.

De vetcel die kapot is gegaan in je lichaam moet door het lichaam afgevoerd worden. Het lymfestelsel speelt hier een belangrijke rol in. Anders dan je bloedvatenstelsel is je lymfestelsel puur een afvoerend systeem. In ongeveer twee weken tijd worden alle kapotte vetcellen door je lymfestelsel “opgeslurpt”, die je vervolgens dan letterlijk weer uitplast.

De kou die bij vet bevriezen aangebracht wordt is niet schadelijk voor omliggende organen of andere huideigen cellen.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page